Träleksak som doppresent

Min kusins dotter ska döpas till helgen och jag har därför letat efter en bra doppresent att ge lilla Lisa. Men jag tycker det har varit svårt att hitta då jag inte vill ge nåt som alla andra ger. Dessutom tycker jag att de importerade plastleksakerna från Asien inte är bra då de ofta innehåller gifter i form av ftalater och PVC. Så jag har letat efter leksaker som är hållbara och giftfria, framför allt träleksaker, och det gör ju inget om de dessutom är ekologiska.

Jag har googlat runt en hel del och fastnade till slut för företaget Lille Katt som har sidan lillekatt.se. De har otroligt vackra träleksaker som är gjorda för hand. Jag köpte byggklossar i trä och en linnedocka som jag tror Lisa kommer tycka om. När hon fyller ett år kommer jag köpa ett kramdjur, en sådan som innehåller en vetekudde som man kan värma i mikron. Det passar ju bra när de små liven är sjuka och behöver något värmande. Vad jag förstår kan man också lägga vetekudden i frysen och kyla den om man behöver kyla som smärtlindring.

Att träffa min kusin ska bli så kul, det var länge sedan som vi träffades. Det blir ju så när man blir äldre. Och det är så kul att hon fått barn nu. Ska verkligen tipsa henne om Lille Katt och deras träleksaker.

Förutom att leta leksaker på nätet har jag den senaste tiden varit mycket ute och promenerat. Det är så härligt att sommaren är på väg och det blir grönare i naturen. Och det är så skönt att få lite luft och känna dofterna från blommorna. Man blir så rofylld och får energi till att göra sånt man annars inte orkar.

Men nu är det som sagt dop till helgen och det ska bli så kul att träffa hela släkten igen. Tror att Lisa kommer få en massa presenter men sanningen att säga så kanske det inte är förrän hon växer upp som hon kan leka med alla dessa leksaker. Jag hoppas att det blir en trevlig tillställning vilket det brukar bli när hela släkten möts.