Köpa solskydd? Tänk på detta

Markiser Höghus

En markis är en utfällbar tygbit som monteras ovanför fönster, altaner eller dörrar och som främst ska fungera som ett solskydd. Det är också den enda varianten av solskydd som även minskar värmeutvecklingen inomhus då den monteras utanpå och inte inuti. När man väljer mellan olika varianter av solskydd. Så kan det vara värt att tänka på då det är något som kan göra sommarmånaderna mer bekväma. Förutsatt att man väljer en markis. Har du en aktiv hund som gillar att springa runt i trädgården? Då kan ett solskydd vara till stor fördel för hunden. Efter mycket spring i trädgården är det skönt för hunden att svalna i en härlig skugga.

Som med det mesta annat finns det flera alternativ att välja mellan. Självklart beror det på vilket användningsområde som markisen ska ha. Är det ett fönster, en dörr eller en altan som ska få ett solskydd. Så är det olika typer av markiser som ska användas. Man ska framförallt tänka på att man med en markis får ett solskydd. Fördelen är att man själv avgör när det ska fällas ut eller inte. Dock är det inte ett insynsskydd då markisen monteras ovanför och inte framför som gardiner gör. För den som då söker ett insynsskydd kan det vara bra att känna ett par saker. En viktig faktor är att man måste kombinera sin markis med något annat på insidan av hemmet.

En markis gör det väldigt enkelt att kunna njuta av sitt hem även om det är starkt solljus utomhus.

Välja rätt markis

Att välja rätt markis beror till stor del på vilket användningsområde och plats som man tänkt montera den på. Är det en altan som man vill ge ett solskydd måste man välja en sådan markis och inte en annan. För det skiljer sig relativt mycket i hur långt ut en markis kan vecklas ut. Köper man då en fönstermarkis och placerar den som skydd för altanen får man inte ett optimalt skydd.

Det omvända är däremot inte lika viktigt då man kan använda ett altanskydd för att skydda ett fönster. Nackdelen är att man förlorar lite av effektiviteten om man gör det.  Det svåraste brukar vara att veta vilka rum som ska skyddas med hjälp av en markis. Då är det viktigt att man tänker på vart någonstans som solen lyser som starkast och där det stör mest.

Helst ska man sätta sig ner under den ljusaste tiden på dygnet och se vart solljuset kommer in. För den främsta fördelen med en markis är att man kan minska värmen inomhus under sommaren. Då markisen monteras utanpå hemmet når värmen inte in. Detta är en stor fördel när man vill kunna känna sig sval på sommaren. Tänk på att välja rätt markiser för dig om du vill kombinera dem med exempelvis gardiner eller en annan typ av solskydd.

Mäta och montera en markis

Innan man mäter är det viktigt att man tänker på vilken variant man faktiskt behöver och vart man ska placera markiserna. Sedan kan man mäta ut och då är det viktigt att man tänker på att ge optimalt skydd. Därför ska man alltid mäta lite bredare än själva fönstren för att ge ett optimalt solskydd.

Man ska alltid följa instruktionerna om hur man ska mäta ut markiser. Självklart beroende på vilken variant man har valt. Att montera en markis kan vara enkelt eller svårt beroende på vilken modell man valt. Har man valt en motordriven krävs det att en behörig installatör utför el-installationen. Annars räcker det med lite tid och att man följer de medföljande instruktionerna.

En vacker kombination

Det finns mängder med olika kombinationer av solskydd som både täcker dina behov och gör huset snyggare. Att använda en markis i kombination med gardiner, resulterar i en klassisk och snygg stil. I och med att det finns mängder av kombinationer när det kommer till solskydd. Så är fantasin det enda som kan påverka utfallet. Gardiner behöver inte nödvändigtvis användas, det finns mängder med olika solskydd. Både ut- och invändigt såklart. Vill man dock spela på ett säkert kort så är gardiner en stark kandidat.

Tillgängligheten av olika solskydd

Tack vare digitaliseringen så har det under en längre tid varit möjligt att beställa produkter via nätet. Internet har möjliggjort att man idag kan beställa en önskad produkt oavsett vart man bor. Det är med andra ord möjligt, att i detta fall, beställa produkter oavsett om du bor i Norrlands gröna skogar eller utanför Kungälvs vackra kust. Du kommer med all säkerhet att få hem produkten. Beroende på hur avlägset man bor så kan tiden för frakten ta olika lång tid.