Smådjurskliniker i Småland

Smådjursklinik i Småland

Smådjurskliniker är precis som vanliga veterinärkliniker med en skillnad. Smådjurskliniker är inriktade på djur som är lite mindre och räknas in i kategorin smådjur. Det är en bred kategori och det är många djur som kan kallas för smådjur. Exempelvis brukar man räkna marsvin, fåglar, katter och hundar som smådjur. Personer som har smådjur brukar föredra att vända sig till en smådjursklinik istället för en vanlig bredare veterinärklinik eftersom personalen ofta är experter på just smådjur.

Småland är ett av Sveriges sydligare landskap och det finns många smådjurklinker runt om i Småland. Exempel på smådjurskliniker i Småland är t.ex. Anicura Djursjukhuset i Jönköping AB. Vissa av smådjursklinikerna är större än andra men det betyder inte att de behöver erbjuda en bättre service. Även en liten klinik kan erbjuda en mycket hög service. Djursjukhuset Jönköping är dock ett av de större med både hembesök och jourveterinärer.

Det går aldrig att i förväg veta om ditt djur kommer att råka ut för en skada eller någon sjukdom. Därför kan det vara bra att ha koll på var din närmaste smådjursklinik i Småland ligger. Om det skulle uppstå en akut olycka eller att djuret uppvisar symptom för att vara väldigt sjuk. Då måste det ofta gå snabbt och man behöver kontakta smådjurskliniken direkt. Vissa av smådjursklinikerna runt om i Småland har jouröppet. Att en veterinärklinik har jouröppet innebär att det finns veterinär att tillgå oavsett vilken tidpunkt på dygnet det är. Vissa kliniker erbjuder även akutvård i hemmet och det innebär att en veterinär snabbt är på plats i ditt hem om det uppstå en akut situation med ditt djur.

Att göra hälsokontroll av sitt djur på en smådjursklinik är rutinarbete som man utför direkt på kliniken. Det innebär att man gör en undersökning av djuret för att se till så att djuret mår bra och att det inte är några problem med djurets hälsa. Att göra regelbundna hälsokontroller av ett djur brukar ofta leda till att det inte uppstår några akuta situationer som gör att man måste besöka en veterinär under jourtimmarna.

regelbundna hälsokontroller av ett djur brukar ofta leda till att det inte uppstår några akuta situationer

Priserna för smådjursklinker i Småland kan variera kraftigt. Det finns lite olika faktorer som spelar in. Exempelvis i vilken stad i Småland som veterinärskliniken ligger på. Men även under vilken tid på dygnet som man besöker kliniken. I regel så är det dyrare att besöka en smådjursklinik under jourtimmarna. Att istället förboka en tid för en undersökning av ditt djur på en smådjursklinik leder ofta till att priset blir billigare. De flesta kliniker i Småland erbjuder fastpris på undersökningar av ditt djur och det är en säkerhet för dig som djurägare att redan innan veta hur mycket det kommer att kosta för ett besök hos veterinären.

Man kan även utföra ID-märkning av ens husdjur på en smådjursklinik. En ID-märkning innebär att man antingen gör en chipmärkning vilket i sin tur innebär att man placerar ett litet chip i djuret. Om man inte vill göra en chipmärkning kan man också ID-märka ett djur genom att göra en tatuering. Ofta placeras ID-tatueringen i djurets öra.