Badrumsrenovering i 3 steg

badrumsrenovering

Många kan nog känna igen sig i att dom gärna vill ha ett nytt badrum. Silikonlister har gulnat och kanske lossnat. Toaletten är i gult porslin och Badkaret kräver speciallösningar för att man ska få vattnet från kranen istället för munstycket. Det är saker vi lär oss leva med men med ett nytt badrum där du själv kan välja kakel och badrumsinredning är lockande för många jag pratat med i Lund. Som studentstad bor man kanske länge i en lite studentlägenhet och man lär sig att elva med låga krav på badrum, men om man sedan flyttar och skaffar eget har man all rätt till ett nytt och fräscht badrum om ekonomin tillåter såklart. Du kan läsa mer om badrum och badrumsrenovering här från ett av Lunds mest drivna företag.

Steg för steg badrumsrenovering

Steg 1, rivning av badrum.

För att komma igång med badrumsrenoveringen måste du ju först och främst riva ut det gamla badrummet för att göra plats åt det nya. Men börja inte riva innan du har gjort klart med någon som kan hjälpa dig med jobbet att få klart det. Innan du tar bort toalett och handfat kan liknande kan du börja med att riva ner allt kakel. Det tar tid och är inte gjort i en handvändning. Låt inte tidsoptimisten få leda dig i din badrumsrenovering. Ett nytt badrum tar tid.

Steg 2, välja kakel.

När rivningen är klar börjar det roliga. Har du inte redan gjort detta måste du nu hitta kakel och inredning som du sedan även ska kunna leva med i många år framåt. Tänk på att inte välja ett kakel som är modernt just nu om du inte planerar att göra om det snart igen. Ett modernt kakel tröttnar man snabbt på oftast och då sitter du där på din rosa toalett. Lunds Golvmontage i Lund har en jättefin utställning och kunnig personal om du känner att du behöver hjälp med att välja kakel och se kaklet i dess rätta miljö innan du bestämmer dig.

Steg 3, pusta ut.

Om du så här långt har utfört allt jobb själv tycker jag att du har gjort dig förtjänt av lite vila och nu lämna över stafettpinnen till en auktoriserad plattsättare. Du kan då lita på att arbetet blir korrekt utfört och bra gjort. Det finns inget värre än kakelskarvar och inredning som blivit fel monterat. Sådan fel är svåra att rätta till och om det inte är möjligt får du leva med det hela dess liv vilket kan bli länge. Ta därför alltid hjälp av någon när du ska renovera ditt badrum. Att sitta och utföra sina behov ska vara njutbart, inte frustrerande för att man stirrar in i en dålig skarv.