Automower Installation

Gräsmatta Resultat efter Automower

Robotgräsklipparen Automower har under de senaste åren varit på en enorm frammarsch. Allt fler har insett hur mycket en sådan faktiskt underlättar ens eget liv. För det är nog ingen som tänker när semestern väl har börjat att man ser fram emot att klippa gräset. Alla avskyr inte att göra det men det finns nog ytterst få människor som faktiskt tycker om att göra det.

Därför har robotgräsklipparen blivit så populär, för det sparar både tid och energi. Något som man aldrig har något större överskott av, inte ens när man är ledig. För det finns alltid saker och ting som måste göras men med en robotgräsklippare blir det en sak mindre.

Det är inte längre svårt att installera eller ta hand om en robotgräsklippare utan istället har det blivit otroligt enkelt. Ytterligare en anledning som gör att de blir alltmer populära då det faktiskt inte längre är svårt. Dessutom har priserna på dessa sjunkit markant och numera kan faktiskt helt vanliga människor köpa en robotgräsklippare. Tidigare krävdes det att man hade sparat väldigt länge för att ha råd med en sådan.

När man tittar närmare på vilken robotgräsklippare som människor köper så är det främst Automower från Husqvarna som väljs. De har över 30 års erfarenhet av robotgräsklippare.

Automower installation

När man väl har gjort som så många andra och köpt en Automower så ska den installeras. Då finns det två alternativ att välja mellan, antingen att låta butiken göra det eller göra det själv. Om man ska vara noggrann så rekommenderar alla tillverkare att man låter butiken göra det. För då blir det mindre problem och fel, vilket ingen tycket om.

Det är dock väldigt enkelt att utföra en Automower installation. Om man däremot bor i Sverige, finns det gott om butiker som erbjuder en installation om man köper en Automower från dem. Något som kan vara värt att tänka på när man funderar på att köpa en Automower.

För den som redan bestämt sig för att utföra en Automower installation i Sverige helt själv, finns det ett par steg att följa:

Först placerar man ut laddningsstationen på en central plats, där det finns ett eluttag och där den inte står i direkt solljus. Sedan placerar man sin Automower i laddningsstationen så att den laddas.

Under tiden som laddningen sker, placerar man ut begränsnings- och guidekablarna. Sedan är det dags att ta det lugnt för installationen är klar.

Viktigt att tänka på när man gör en Automower installation

Det är väldigt viktigt att man faktiskt läser manualen som följde med den Automower man köpt. Varje modell kan ha vissa skillnader i installationsprocessen. Vilket gör att man alltid ska läsa manualen för att se så att man inte missar något.

Framförallt ska man läsa ordentligt vad som sägs om begränsnings- och guidekablar. För dessa måste placeras rätt för att det inte ska bli några problem. Man vill självklart inte att ens Automower ska rymma för att man placerat begränsningskablarna helt fel.

Tips

Vid installation av robotgräsklippare finns det mycket att tänka på. Ber man ett företag installera din Automower bör man se att de auktoriserade. Installerar du maskinen själv är det viktigt att man följer instruktioner noggrant. Glöm heller inte att lämna in din maskin på service med jämna mellanrum. Görs detta korrekt så kommer du ha din maskin i många år framöver.